marți, 30 decembrie 2014

Antidotul pentru suferinţa din iubire e tot Iubirea


Oare poţi să-ţi impui să nu mai iubeşti? Oare poţi decide să nu mai simţi iubirea, să-i spui "STOP!" şi să-i închizi uşa în nas?! Chiar crezi asta? Stai să vezi numai!! Vreau să văd omul care nu e capabil de iubire! Să o dea, dar mai ales să o primească. Adică, de ce ai refuza cu încăpăţânare şi în mod stupid, să laşi pe cineva să te iubească pur şi simplu? Cum o să-ţi închizi inima în faţa unui sentiment aşa puternic, aşa frumos? Nu, nu există aşa ceva!

Poate că da, frica de a nu mai suferi ne poate face să nu ne mai dorim iubirea, dar nu e ca şi cum ai putea deţine puterea supremă de a-ţi controla toate sentimentele şi trăirile la infinit. Putem avea desigur, laşitate suficientă de a încerca, şi nu e de condamnat. Dar ar fi bine să ştim că nu e o soluţie de durată, că peste nu mult timp, vom eşua în încercarea noastră. Reprimarea trăirilor nu-ţi va rezolva problema şi nici nu te va face fericit, ba dimpotrivă. Pentru că în fond, antidotul pentru suferinţa din iubire e tot iubirea. Şi nu există alt remediu care să fi fost descoperit până acum. De fapt, am înţeles în sfârşit (!!!) că oricât de raţionali am fi şi oricât de mult am încerca să controlăm ceea ce simţim, suntem condamnaţi în viaţa asta să primim şi să oferim iubire. Până la urmă, asta ne defineşte ca fiinţe umane, asta ne face să fim fiinţe atât de complexe.

Eu zic să riscăm. Să simţim, să iubim. Să ne lăsăm sentimentele să zboare, exact ca nişte păsări cu aripile larg deschise. Şi la un moment dat, vom reuşi să fim fericiţi, să iubim complet. Atunci vom şti că am câştigat această luptă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu