duminică, 9 decembrie 2012

Poate (II)


           Poate ca nu te asteptai s-o revezi intr-o dimineata friguroasa de martie…Arata asa bine, arata perfect. Timpul trecuse si o transformase intr-o tanara superba. Si poate tocmai de aceea ai incetinit masina exact cand ai ajuns langa ea, pentru a putea sa o privesti mai bine. Poate nu stii, dar ea a fost fericita in ziua aceea. Poate si tu ai fost…Poate ai fi vrut sa opresti, sa cobori si sa te duci la ea. Da, poate ai fi facut asta, daca nu ai fi fost in intarziere. Si poate ti-a batut iar inima cu putere si ai simtit ca nu vrei sa mai pleci, ca ai vrea ca acel moment magic  sa dureze o vesnicie…Dar ai plecat. A TREBUIT. Si a trecut iar timpul…
           Poate ai sperat s-o mai vezi. Inca o data. Si poate ai fi reusit asta in dupa-amiaza aceea din mai, daca ai fi auzit-o cand te-a strigat…Si aflandu-te in acelasi loc ca in seara aceea tarzie de martie, ti-ai adus aminte, poate, de EA.
A mai trecut un an si intr-o seara de mai ai trecut iar cu masina pe langa ea. Poate ai vazut-o abia cand a inceput sa alerge, sperand sa te opreasca. Poate ai simtit-o si de asta ai incetinit din nou. Si poate ca daca te-ai fi gandit ca spre tine alearga, ai fi oprit ca sa vezi ce s-a intamplat. Apoi, dupa cateva zile, intr-o seara de duminica, a trecut pe langa tine, pur si simplu, dar ai privit-o in graba si poate n-ai recunoscut-o. Si au trecut iar zilele, pana intr-o zi, cand ea te-a gasit din nou. Si s-a oprit in fata ta, ca si cum avea ceva sa-ti spuna. Poate ti-ar fi zis ceva, daca nu ai fi fost, ca de obicei, foarte grabit. Te-ai uitat la ea cu o curiozitate vadita, dar atat. Poate nu ti-ai dat seama ca era EA… Sau poate ai fugit de ceea ce simteai…
Poate ultima data cand ai vazut-o a fost dupa inca un an, intr-o seara de sfarsit de vara. Ai vazut-o cum trece prin fata ta si ai privit-o fix. Si desi era trista, si ea te-a vazut. Surpriza a fost mare, nu se astepta, de aceea s-a bucurat sa te vada. Poate ca ai simtit din nou acea emotie, dorind ca privirea ta sa absoarba imaginea ei cat mai bine. Dar apoi ea s-a reintors la lumea ei trista si prafuita, iar tu la universul tau stralucitor in care ea inca nu isi avea locul.
Au trecut astfel aproape 4 ani de la prima intalnire, de la prima privire, de la prima emotie. Poate te intrebi cand ai sa o intalnesti din nou. Si poate ti-ar placea sa o pastrezi in viata ta, ca sa iti aduca fericire si lumina multa. Poate ai avea grija de ea, ca de cel mai pretios lucru din intreaga ta viata. Si poate ca ea ar deveni raza ta de soare, iar tu, soarele ei.

Sfarsit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu