luni, 22 aprilie 2013

Naturalete, unde esti?

Cred ca nu trece zi sa nu vad pe facebook tot felul de fete care isi pun mii de poze in care stau in milioane de feluri, care de care mai provocatoare. E ca o competite: care strange mai multe like-uri/comment-uri, care arata mai mult, mai bine...
Pe mine ma ingrozesc pur si simplu. Nu zic, si eu am poze destule, dar fiecare dintre ele e un simbol pentru un anumit moment deosebit, pentru o anumita experienta. Cand insa iti pui poze zilnic, poze care nu au absolut nimic spectaculos, ci doar te arata pe tine aproape la fel ca si in poza de ieri, de alaltaieri etc, devine ENERVANT.
Si ma intreb acum, retoric evident, de ce fetele alea (majoritatea de 13, 14, 15 ani) in loc sa piarda timpul "pozand" pentru asa-zisii "admiratori" de pe facebook, n-ar pune mai bine mana pe o carte sa citeasca? Fac pariu ca numarul pozelor e de zeci (ba nu, sute) de ori mai mare decat numarul cartilor pe care le-au citit la viata lor.
Dragele mele, sa stiti si voi, ca poti sa fii super-frumoasa si poti sa arati si tot (daca vrei neaparat), in pozele tale, dar NIMENI nu o sa te aprecieze pentru intelect, cultura sau suflet cata vreme capul ti-e gol!
Acestea fiind spuse, va indemn sa mai cititi si-o carte, ca poate-poate s-o prinde si de voi ceva!

7 comentarii:

  1. "O femeie cu incredere in sine nu isi arata trupul dezbracat, ci chipul nemachiat." - nu stiu cine a spus asta, dar a avut mare dreptate.
    Se pare, totusi, ca majoritatea apreciaza mai mult frumusetea fizica decat frumusetea intelectuala ori frumusetea sufletului. Si nu degeaba sunt unele fete considerate obiecte, la fel cum nu degeaba se intampla atatea divorturi si despartiri. Daca ochii sunt incantati, nu inseamna ca la fel va fi si mintea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte adevarat ceea ce ai spus! Daca ar mai sti fetele din ziua de astazi sa fie simple si naturale, ce bine ar fi! :) Pacat insa ca au ca modele toate "vedetele" care apar mereu prin ziare de scandal. Daca in loc de ele ar avea ca modele niste femei simple, normale, care au copii, muncesc si se ocupa si de o casa, atunci ar evolua intr-adevar si si-ar dezvolta o gandire frumoasa.

      Ștergere
    2. Ei, nu trebuie sa fie toate femei ''de casa'', dar da, le-ar prinde bine sa aiba alte modele si alte repere. In fond, frumusetea fizica nu se pastreaza la nesfarsit.

      Ștergere
    3. Era doar un exemplu :) Oricum de obicei femeile astea au o mentalitate tare sanatoasa, sa stii :)

      Ștergere
    4. Aaa, stiu, nu contest asta. Dar sunt rare...

      Ștergere
  2. Ah, si eu m-am saturat de sindromul "hi5" care s-a transmis si pe facebook. Ceea ce ma dispera cel mai tare e sindromul "Instagram".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da si pe mine ma dispera Instagram. Vad ca e foarte raspandit si ma exaspereaza sa vad non-stop poze peste poze. Mai ales ca sunt niste poze fara substanta... In ziua in care am scris postarea ma disperasera prea tare niste fete care isi puneau incontinuu poze si cel mai penibil mi se pare cand le vad cum cersesc like-uri pe facebook...e de-a dreptul trist...

      Ștergere